Tel. 702 592 960
E-mail: info@baitei.cz

Kam na dovolenou v Thajsku?

13. dubna 2017
Dovolená v Thajsku

Známá místa

Většinou přiletíte do Bangkoku, který Vás určitě zaskočí. Polovina z Vás bude litovat, že vůbec do Thajska jela, druhá polovina bude nadšená. Když město ale pochopíte, bude to jeden z TOP zážitků Vaší dovolené. Určitě nevynechejte komplex chrámů Wat Pho, projížďku po řece, víkendový trh Chatuchak, jídlo a ovoce na ulici. Dále určitě vylezte ke chrámu Wat Saket a ztraťe se v uličkách čínské čtvrti. Večer zkuste noční trhy na Sukumvitu nebo Patpongu.

Moře

Ti co mají rádi Itálii jezdí do Patáje, lepší tip je ale nějaký ostrov na jihu, například Ko Tao, Ko Samui, Ko Phiphi nebo Phuket. Jsou to turistická a nejnavštěvovanější místa, což má výhody i nevýhody.

Vnitrozemí

Ti co moře nemusí jezdí do Chiang Mai, Ajutháji a Kanchanaburi.

Méně známá místa

Většinou jde o místa hůře dostupná, u moře je to například ostrov Ko Kradan v Andamanském moři a malé ostrovy poblíž, kde naleznete pohádkově čisté moře s výborným šnorchlováním. V Thajském zálivu je ideální Ko Kud, anglicky Ko Kood. Čistá voda, dlouhé prázdné pláže, divočina v centru ostrova a klid, který najdete jinde jen těžko. Je zde velký cenový rozptyl ubytování. Rezorty na pobřeží Thajského zálivu mezi městy Prachuap Kiri Kan a Chumphon. Není nic víc relaxujícího než si dávat každý den masáže na pláži a občas si k tomu kousnout do manga nebo napít z kokosu. Budete zde mít kilometry prázdných pláží, vcelku čisté moře ale jen písek a žádné korály. Tato oblast je asi nejméně postižena západním turismem.

Ve vnitrozemí patří k nejzajímavějším místům mimo hlavní turistické cesty například celá oblast severovýchodního Thajska. Najdete zde chudší Thajsko, ale o to víc to pro vás bude nové a zapamatovatelné. Město Udon Thani u Laosu je pověstné svým nočním trhem, kde musíte ochutnat co nejvíce thajských specialit. Poblíž města Nangrong u kambodžských hranic zase objevíte khmérské chrámy podobné slavnému Angkoru, rýžová pole, pasoucí se bůvoli, červené západy slunce, spousty banánů a velmi příjemné ceny.

Zpět na Blog masérky Tei


Baitei - Thajské masáže České Budějovice